En teaterforestilling om vendepunkterne i livet - skrevet på baggrund af lokale unges egne udtalelser.

Liva er 15 år og en dag, ud af det blå, dukker hendes pisseirriterende, alt for direkte og rapkæftede far John op, og insisterer på, at hun skal være hans oplevelses-buddy. De skal prøve ting sammen, som de ikke har oplevet før – og så vil Liva endda blive betalt for sin deltagelse i fornøjelserne – alt sammen inden John skal i fængsel.

John er tappet for situationsfornemmelse og alt for meget for Liva, der samtidig med farens anmassende idéer, selv tumler med at opretholde forholdet til kæresten Mathias og veninden Bambi. Men hvilken 15-årig siger nej til at tjene penge på en række fede gratis oplevelser? John og Liva begiver sig ud på en hæsblæsende oplevelsesrejse, og det viser sig da også efterhånden, at John har en mening med galskaben. Trods modstand på rejsen med misforståelser, svigt og løgne fra alle sider, bringer oplevelserne dem tættere sammen. Og Liva må indrømme, at John, trods alt, er hendes far med en lang række gode livspointer, som hun må suge til sig – for man ved jo heller aldrig, hvornår noget er den sidste gang.

Inspirationen kommer fra lokale unge

Forestillingen bygger på en række inspirerende møder med lokale unge fra 8. klasser, som anonymt har delt deres autentiske fortællinger og personlige erfaringer med deres første gang med os. Uddrag af de unges ærlige og rørende beretninger optræder i forestillingen og sammenflettes med fortællingen om 15-årige Liva.

Når folk siger ”Den første gang”, refererer de ofte til den seksuelle debut, men i ungdomsforestillingen ”Den første gang” rummer begrebet meget mere end sex. Der er flere første gange. Alt har så at sige en første gang, og første-gangs-oplevelserne kan være så voldsomme og stærke, at man ikke er den samme som før, når man har gennemlevet dem. Selv de mindste ting fra den første gang kan blive til afgørende vendepunkter i ens liv: Første skoledag – Første gang man røg en cigaret - Det første kys – Den første kæreste – Den første følelse af ensomhed - Første gang man så en død person – Første gang man mister én, man elsker.

Medvirkende:

Dramatiker: Brian Wind-Hansen

Dramaturg: Anne Burup Nymark​​

Instruktør: Anna Schulin-Zeuthen

Instruktør, genopsætning: Thomas Bang og

Hannah Karina Mikkelsen

Scenograf: Helle Damgård

Skuespillere: Anna Bob Fredslund,

Emil Blak Olsen og Thomas Bang

Lysdesign: Maria Pi

Komponist: Rasmus Christensen

Koreograf: Ida Frost

Værksted og produktionsleder:

Nils Kragh

Teknikere: Allan Hansen og

Bruno Andersen

Scenehjælpere: Mikkel Ulriksen

Systue: Inge-Marie Hansen

Smed: Morten Hansen og Jørgen Rasmussen

Kontor: Maria Ploug
Undervisningsmateriale: Anne Burup Nymark og Hannah Karina Mikkelsen

PR og administration: Hannah Karina Mikkelsen​