Hvornår

Dato: Skoler bestiller ved at ringe til tlf. 54 732 732 eller skrive til info@masken.dk 2. - 22. marts i hverdagene kl. 10 & kl. 12 og 18. marts kl. 17.15 & kl. 19.30

Varighed: 60 min

Alder: 12+

Priser

Pris: 40 kr.

Ung eller studiekort: 90 kr.

MASKEN-SÆSONKORT

KAN DU HOLDE PÅ EN HEMMELIGHED

Jeg har fortalt en hemmelighed videre. Jeg kunne ikke “holde” den. Den var for voldsom. Men hvis jeg ikke havde fortalt den videre, ville jeg også have det dårligt med mig selv. Jeg ved ikke, hvad jeg ellers skulle have gjort.

Teatret Maskens nye ungdomsforestilling ”Kan du holde på en hemmelighed?” er baseret på unges ærlige og personlige svar på spørgsmål om alle de store og små hemmeligheder, de hver især går og bærer rundt på – hemmeligheder som skriger på at blive delt med omverdenen; Har du en hemmelighed, du aldrig har fortalt til nogen? Har du røbet nogens hemmelighed? Hvad synes du er dragende ved hemmeligheder?
 

De unges hemmeligheder flyver op af Hemmelighedernes Brønd og gribes af tre skuespillere, der dykker ned i og udfolder dem på scenen med hjælp fra publikum. Skuespillerne tager hemmelighederne ud af de unges hænder, bærer og udlever dem for en stund, så publikum kan spejle sig selv og hinanden i karakterernes hemmelige dilemmaer – lette såvel som tunge. At bære på en dyb hemmelighed, man ikke kan dele med nogen. At have hemmeligheder for og om sine forældre. At betro sin dybeste hemmelighed til én, man stoler på, og så opleve at blive svigtet. At fortælle en vens hemmelighed videre i god mening og med frygt for konsekvenserne. At føle skyld og skam over noget, man holder hemmeligt samt overveje, hvornår man kan og skal holde på en hemmelighed?

Undervisningsmateriale

Spilledage. Tidspunkter markeret med rødt, er udsolgte forestillinger.

 2. marts kl. 14 urpremiere
 4. marts  kl. 10 og kl. 12
 5. marts kl. 10 og kl. 12
 6. marts kl. 10 og kl. 12
 7. marts kl. 10 og kl. 12
 8. marts  kl. 10 og kl. 12
11. marts kl. 10 og kl. 12
12 marts kl. 10 og kl. 12
13. marts kl. 10 og kl. 12
14. marts  kl. 10 og kl. 12
15. marts kl. 10 og kl. 12
18. marts kl. 17 og 19.30
19. marts kl. 10 og kl. 12
20. marts kl. 10 og kl. 12
21. marts kl. 10 og kl. 12
22. marts kl. 10 og kl. 12
 

Du er ikke alene, se efter lyset i mørket

"Jeg tror desværre, der er mange, der prøver at have det som dig. Men du skal vide, at du ER ikke dine følelser. Du HAR dine følelser. Dine følelser er kun på besøg. Hvad siger du til, hvis vi to sammen prøver at finde en vej ud af det mørke, du befinder dig i lige nu? Og ind til lyset i dig, hvor det ikke gør ondt."

Sådan siger Børnetelefonens rådgiver i forestillingen til én af de unge karakterer, som har brug for hjælp.

Børns Vilkårs rådgivningslinjer ”BørneTelefonen” og ungerådgivning ”HØRT” havde i 2023 det højeste antal samtaler med børn og unge nogensinde. Den hyppigste henvendelsesårsag var ”Forholdet mellem barn og forældre”. Samtalerne omhandlede psykisk mistrivsel, selvmordstanker, psykiske lidelser, selvskade og ensomhed. 
Læs mere herom i artiklen her 

Går du rundt med en hemmelighed, du har svært ved at dele med nogen, du kender, skal du vide, at du ikke er alene: Du kan altid ringe til BørneTelefonen på nr. 116111. Det er også muligt at chatte med dem på www.bornetelefonen.dk – og begge steder har du mulighed for at være anonym, og det er gratis. Det er også muligt at kontakte www.livslinien.dk på tlf. nr.70 201 201. 

Hvis du føler, du endnu ikke er klar til at tale med nogen om din hemmelighed, er det også muligt for dig at komme af med din hemmelighed på anden vis; Ved Børnetelefonens brevkasse kan du anonymt skrive din hemmelighed ned og sende den ind, samt læse andres breve og svar.

På DR LYD kan du ringe ind med din hemmelighed på tlf. nr. 28 54 40 00 og lægge den på telefonsvaren, hvorefter den kan blive behandlet i programmet ”Hemmeligheder”.

Medvirkende

MEDVIRKENDE:

Dramatiker:  Brian Wind-Hansen

Dramaturg/undervisningsmateriale: Anne Nymark

Instruktør: Jens August Wille

Skuespillere: Tobias Leander, Gerard Carey Bidstrup og Carla Viola Thurøe

Scenografi og kostumer: Camilla Bjørnvad

Skræddersal: Tanja Bovin

Lysdesigner: Jim Falk

Lys ass.: Michael Tulstrup Velschow

Lyddesigner: Jonas Jørgensen

Videodesign: Signe Krogh

Koreografi: Sofie Christiansen

Produktionsleder: Per Aagaard

Teknisk ass.: Mikkel Ulriksen og Bruno Andersen

Instruktør ass.: Louise Hvitfeldt Hansen

Kontor/billetter: Maria Ploug

Administrativ chef: Piet Bertelsen

Direktør og PR: Hannah Karina Mikkelsen

Foto: Ingrid Riis