Hvornår

Dato: 1. marts kl. 14.00 og 6. marts kl. 19.30

Varighed: 60 min.

Alder: Fra 6. klasse

Priser

Pris: Løssalg 195 kr. , Familiebillet 180 kr.

Ung eller studiekort: 90 kr.

MASKEN-SÆSONKORT

8. klasser fra hele Guldborgsund og Lolland Falster Kommune har været så modige at invitere os ind i deres personlige og ærlige drømmeverdener ved at svare på spørgsmål som: Hvad drømmer du om? For dig selv, for andre, for verden? Hvordan ser din drømmedag ud? Drømmer du dig væk fra noget? Hvad drømmer du om natten? Er dine drømme gået i opfyldelse? Har du hemmelige fremtidsdrømme? Tør du drømme stort? Og hvad hvis ikke du har nogen drømme for fremtiden?
Med inspiration fra de unges drømme og ønsker skabes Teatret Maskens nye ungdomsforestilling DER ER INGEN BJØRNE PÅ FALSTER.

Jeg tænkte på, der er jo altid noget med ønsker i eventyr, ikke? Folk møder en magisk fisk eller en frø eller en lampeånd, og de får nogle ønsker. Så man kunne lave noget om ønsker, ikke? I opgaven. Eller noget med drømme?

Emneopgave om folkeeventyr. Noah og Klara skal være et makkerpar. Et dream team?
Han drømmer stort. Hun er uden drømme.
Og en vinder er en drømmer, der ikke har givet op, siger hans far.
Han drømmer om at skrue tiden frem, blive voksen og selv bestemme.
Hun drømmer om at skrue tiden tilbage, være barn igen uden bekymringer og ansvar.
Og så er der ønskerne – man skal altid ville noget!
I eventyr får man sine ønsker opfyldt ved at kysse en frø eller gnide på en lampe.
Hvis du selv kunne ønske, hvad ville du så vælge? En hud uden akne? En million subscribers? En levende far? Det sorte bælte i karate? Hvad drømmer du om? I REM-søvnfasen drømmer du mest. Hver dag googler omkring 40.000 mennesker, hvad det betyder at tabe deres tænder.
Studievejlederen siger, det er vigtigt at lægge en plan for fremtiden. Hvad vil du? Og pas på hvad du ønsker dig, for det kunne jo gå i opfyldelse. Du har alle muligheder. Det gælder bare om at vælge rigtigt første gang. Og hvad hvis man allerhelst bare vil væk fra sin virkelighed? Noah siger, man ikke kan drømme om noget forkert. Klara siger, kun hvis man lyver!

Det bliver et farefuldt eventyr ind i drømmenes verden – for hvis du tør drømme, har du også noget at miste. Men i takt med at skoleopgaven langsomt tager form, former et venskab sig mellem de to. For uden helt at være klar over det selv, har de måske noget at lære af hinandens drømme og fremtidstanker.

Medvirkende

Dramatiker: Simone Isabel Nørgaard 

Instruktør: Kasper Sejersen

Scenograf: Rebekka Bentzen

Spillere: Katja Kvistgaard og Sebastian Alstrup

Dramaturg: Anne Burup

1