Hvornår

Dato: Fredag 9. februar kl. 20.30

Varighed: 90 min

Alder: -

Priser

Pris: 295 kr

Ung eller studiekort:

Hvis man spørger musikbranchen, har Karen Mukupa for længst overskredet sidste salgsdato. Hun fylder 50 i år og er dermed dobbelt så gammel, som mange af de artister, der dominerer hitlisterne. Men heldigvis er Mukupa slet ikke færdig med at lave musik. Hun er derimod aktuel med sit mest personlige album til dato. Og hun vil gerne vise, at hun stadig har masser af byde på – både som rapper og sangerinde.

‘Bonobo’ er ude nu (Bonobo-aber er en af vores nærmeste slægtninge. De deler omkring 99% af vores DNA) henvender sig både til dem, der kan huske, da hiphoppen var en undergrundskultur i 90’erne, og dem kender Karen Mukupa fra Natasjas hit ‘Til Banken’ featuring Tessa fra 2020.

Nye og gamle lyttere kan starte her. Karen Mukupa udtaler: “Jeg synes, der mangler nogle voksne kvindelige rappere at spejle sig i. Bare fordi man er ældre, betyder det ikke, at man automatisk begynder at høre klassisk musik. Jeg er lige så forelsket i hiphop, som da jeg var 14. Jeg vil gerne være en rollemodel og vise, at man stadig har en plads på musikscenen som kvinde, selv om man er rundet 45”.

Live er Karen Mukupa en ener på den danske musikscene, hun er udadvendt, har en direkte drivkraft og kærlighed til musikken, som man sjældent møder. Hendes show er nærværende, varmt og fyldt med hip hop’ske toner. Der er flere shout outs til de rappere Karen står på skuldrene af. Med mere end 30 år i dansk musik er Karen Mukupa en ægte legende i dansk hiphop. Hun er barn af en dansk far og en zambiansk mor og startede sin karriere i 1989 i Danmarks første kvindelige rap duo No Name Requested sammen med Natasja. Siden 2000 har hun udsendt fire albums i eget navn og kan snart fejre 35-års jubilæum i branchen. Hun er desuden fast radiovært på P8 Jazz og arbejder som mentor på Rap Akademiet Urban Grrls​.

Inden Karen Mukupa går på scenen med gæstesolist Skyggesiden, er der kultur-musik-quiz med Emil Delord Frimand Probst med gode præmier til vinderne. Så spids "musikleksikonet" inden Maskens Natcafé 9. februar.

Slutdato

Støttet af

Musikforening Guldborgsund
Guldborgsund
SKF