ROMEO OG JULIE I DAGENS DANMARK​

Romeo og Julie møder tilfældigt hinanden.Et sært, sjovt og akavet møde. For Romeo er jo slet ikke den Romeo hun havde forestillet sig. Og Julie er heller ikke den Julie, Romeo egentlig havde set for sig.

Det kunne være så smukt​

Langsomt og sikkert æder forelskelsen sig dog ind på dem, og de begynder at føle kærlighedens svimlende sug i maven.

Og det kunne være så smukt. Men den uge og skrøbelige kærlighed, har alle odds imod sig. Han er taxi chauffør, hun er ph.d. studerende i retsmedicin. Han er fra Iran, hun er fra Nørregbro. Og begge har de en familie, der ikke syne, at det er den bedste cocktail.

Fordomme​

Det handler om frygt og drømme, og det indimellem så svære møde mennesker med forskellige, ikke bare etniske men også sociale og kulturelle baggrunde. Men Oh Romeo handler også om identitet. For hvad er det egentlig gør én, til den man er?Og ligesom i Shakespeares forlæg antænder den lille gnist der sprang imellem Romeo og Julies øjne den aften i Julies lejlighed, langsomt et kæmpe bål af had mellem mennsker og familier. 

Det bål der ender i drab og blodhævn.

Thomas Markmann dramatiserede Merete Pryds Helles roman "Oh, Romeo". Karin Bang Heinemeier og Mads Riisom spillede henholdsvis Julie og Romeo, instrueret af Mia Lipschitz i Julie Forchhammers scenografi.

​Instruktør: Mia Lipschitz

Skuespillere: Karin Bang Heinemeier og Mads Riisom

Scenograf: Julie Forchhammer

Dramatiker: Thomas Markmann

Forfatter: Merete Pryds Helle

Komponist: Fuat Talay

Lydkonsulent: Jes Theede

Koreografisk konsulent: Sonic - Daniel Rojaas