UNNA OG REJSEN TIL HAVETS MOR

"Det fortælles, at der højt oppe mod nord, hvor isbjergene fødes og nordlyset flammer, engang boede en pige, der hed Unna."

Unna er forældrelød. Hendes far var engang en mægtig mand; en stor fanger og en berømt åndemager, men efter hans død må Unna hutle sig igennem.

En vinter fryser havet til, at fangstdyrene forsvinder, så alle på bopladsen sulter. De begynder at snakke om, at man nok kunne spise den lille, forældreløse pige, så Unna flygter ud i fjeldet. Her møder hun sin afdøde far, der kommer sejlende gennem luften i sin kajak. han fortæller hende, at han skal mane ånder og opsøge Havets Mor for at fomilde hende til at frigive fangstdyrene. Unna begiver sig nu ud på den farefulde rejse og på vejen møder hun mærkelige væsner som grydetrolden Igalilik Plump, Kæmpeormen Aassik og isbjørnenes konge Nanok. Til sidste når hun til Havets Mor og redder sin boplads fra at sulte ihjel.

"Unna og rejsen til Havets Mor" er fortællingen om, at bare fordi man er en lille skid, kan man godt vokse op og blive et mægtigt menneske!

Medvirkende:

Skuespillere: Maj Johansen

Pernille Lyneborg

Per Spangsberg

Instruktør: Jesper la Cour Andersen

Scenograf: Inger Mikkelsen