Mennesker er ligesom huse med etager og mange forskellige rum. Nogle er faldefærdige og burde rives ned, andre er stærke og lugter godt. Der er så stor forskel på huse, mennesker er så forskellige, er det retfærdigt? Vi bor i os selv - hvorfor bor vi ikke sammen?
Hvad vil det sige at være fattig i Danmark? Hvordan føles det, når man ikke har den samme frihed som andre? Og handler fattigdom kun om penge, eller kan man være fattig og dermed også rig på andre måder?
8. klasser fra Guldborgsund- og Lolland Kommune har beriget Teatret Masken med deres personlige og ærlige svar på disse spørgsmål, som belyser unges tanker og forståelse for rig- og fattigdom i deres liv.
De unges svar og fortællinger danner rammerne for ungdomsforestillingen “Fattig”, der følger tre unge fra vidt forskellige økonomiske og sociale forhold; Claudia har en rig og privilegeret baggrund, men er til gengæld fattig på familiekærlighed. Sebastian har måttet kæmpe sig gennem en opvækst uden penge og fuld af problemer, og Raisa er med en ordblindhed sin helt egen; Fattig på ord, men rig på krop og kærlighed. Men fælles for dem er, at de savner et fællesskab, og hver især ønsker at gøre oprør mod verdens ulighed og uretfærdighed. En faldefærdig fabrik bliver deres fælles hus; Indenfor murerne går bølgerne højt, når de udfolder deres tanker og følelser og lærer hinanden at kende. Og ud af deres ulmende vrede opstår det aktivistiske fællesskab FUM: Fællesskabet mod Uretfærdighed og Meningsløshed. De må gribe til handling NU - nogen skal betale… med blod!