HOTspot
— Rigsfællesskabet
En hybrid teater-udstilling: HOTspot stiller skarpt på det komplekse forhold mellem Danmark, Grønland og Færøerne. I krydsfeltet mellem kunstudstilling, dramatik, musik, lyrik, journalistik og billedkunst fører HOTspot publikum langt ud på indlandsisen, til toppen af de frodige færøske fjelde og helt ind i hovedet på den hvide danske mand, der modvilligt bærer på skyldfølelsen for de mange års magt og suverænitet.
Rigsfællesskabet har været et ømtåleligt emne i flere hundrede år, men med afsløringen af sager om spiralkampagner, tvangsadoption og umyndiggørelse har løsrivelsesbevægelserne fået vind i sejlene. Godt hjulpet på vej af de voldsomme klimaforandringer, fundet af olie og nye politiske venskaber, er det arktiske område pludselig blevet et geopolitisk hotspot – og i Danmark er spørgsmålene om vores rolle, magt og globale indflydelse blevet enormt aktuelle igen.
HOTspot er et publikumsinvolverende udstillingsformat, hvor teater smelter sammen med installationskunst der er baseret på research og samtaler med kunstnere, politikere, debattører og ”helt almindelige borgere” i Grønland, Færøerne og Danmark. Forestillingen beretter om det levede liv i rigsfællesskabet og de eksistentielle udfordringer, som alle tre lande står overfor. Fanget mellem et samfund i rivende udvikling, en familiestruktur i opløsning og en natur i endegyldig forandring, står en ung generation overfor en række svære valg om Rigsfællesskabets fremtid.
HOTspot består af et ”stationært udstillingsrum”, som publikum frit kan benytte i spilleperioden, samt en ”live-del” der varer ca. 25 minutter.